Overgordijnen - Semi-transparante stof - Geweven stof - Black-out stof - Raamdecoratie Ellen Coenen

Overgordijnen

Geef je woning een warme uitstraling met overgordijnen

Door met overgordijnen te werken, schep je instant een gezellige sfeer in je woning. Je kleedt de kamer als het ware aan. Hierbij staan ook duurzaamheid en gebruiksgemak steeds voorop. Meestal zijn gordijnstoffen gemaakt in een polyester al dan niet gecombineerd met een linnen of katoen. Wanneer je keuze op linnen valt, bekom je automatisch een natuurlijkere look, die iets meer kreukgevoelig is.

Soorten overgordijnen

Overgordijn in een semi-transparante stof

Overgordijnen in een luchtige structuur, voor een ruimtelijk en minder afgesloten resultaat.  Dit kan in 100% polyester of linnen. Een combinatie van polyester en linnen maakt de stof stabieler en meer kleurvast. Doordat het licht speelt met de structuur van de stof, zorg je voor een unieke sfeer in je woning.

Overgordijn in een vast geweven stof

Dit type overgordijnen zorgt voor meer privacy en een verzachting van de akoestiek. Ze zijn bovendien kleurvast en isolerend. Je hebt hierbij de keuze uit overgordijnen in 100% polyester of een gecombineerde stof van polyester en linnen of katoen. Mét of zonder voering mogelijk.

Overgordijn in een black-out stof

Verduisterende gordijnen zijn ideaal voor de slaapkamer, voor een betere nachtrust. De gordijnstof die je uitkiest, wordt hierbij gedubbeld of gevoerd met een verduisterende stof. Meestal is de kleur wit of beige, maar dit kan ook in het zwart of een kleur naar keuze. Een black-out voering is meestal iets stugger. Met dit type overgordijnen hou je de koude buiten en maak je het gezellig warm binnen, een gevoerde stof werkt namelijk isolerend. 

Sierpanden

Overgordijnen kunnen ook als sierpanden gemaakt worden. Een sierpand is een gordijn dat je niet kan sluiten. Het voordeel van een sierpand is dat het gordijn of overgordijn statisch in de plooi gehangen kan worden, eventueel met een wegbinder. Dit creëert rust in je interieur.

Laat je inspireren

Gordijnen op maat?

Maak een afspraak