Eigentijds en sfeervol met jaloezieën - Raamdecoratie Ellen Coenen

Jaloezieën

Eigentijds en sfeervol met jaloezieën

Jaloezieën zijn tijdloos en tegelijk heel erg trendy als raamdecoratie. Doordat ze beschikbaar zijn in diverse materialen, vind je voor elke ruimte de meest geschikte jaloezieën. Geautomatiseerde jaloeziën zijn ideaal voor onbereikbare plaatsen en grote raampartijen, maar ook voor het algemeen gebruiksgemak. Een gemotoriseerde raambekleding is bovendien kindveilig, omdat er geen trekkoordjes, kettinglussen of andere loshangende bedieningselementen zichtbaar zijn.

Soorten jaloezieën

Houten jaloezieën

Hout is een sfeermaker in huis en wordt steeds vaker gekozen bij jaloezieën. Hout heeft een rustige uitstraling waardoor de kamer meteen aangenaam en huiselijk aanvoelt. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk. Houten jaloezieën zijn makkelijk te reinigen met een statisch doekje. De mogelijkheden voor houten jaloezieën zijn uitgebreid, denk bijvoorbeeld aan extra brede lamellen (70 en 90mm mogelijk!) of houten jaloezieën met Megaview, waardoor je voor extra veel lichtinval kan zorgen, zonder in te boeten aan privacy. 

Aluminium jaloezieën

Meer nog dan de houten variant, zijn aluminium jaloezieën multifunctioneel en flexibel inzetbaar doorheen je woning. Ze passen ook op elke vorm van ramen. Ze zijn de perfecte oplossing voor ieder raam en zorgen voor mooi gefilterd licht. Aluminium is verkrijgbaar in diverse kleuren. Het materiaal kan bovendien ook gebruikt worden in vochtige ruimtes. Zo steek je ook je badkamer in een sfeervol jasje.

Automatisatie van jouw jaloezieën

Je start met de bouw of de verbouwing van jouw woning? Dan is het belangrijk om al goed na te denken over de latere binnenzonwering en raamdecoratie. Zo kan er rekening gehouden worden met inbouwruimtes en specifieke wensen.

Bedieningssystemen voor jaloezieën

Manueel: Door middel van een handig treksysteem kan je de lamellen eenvoudig kantelen en omhoog halen. 

Elektrisch: Wanneer we werken met een bekabeld systeem, kan je kiezen voor een bediening van je jaloeizieën via afstandsbediening, schakelaar of domoticasysteem. 

Accu: Werd er tijdens het bouwen of verbouwen van jouw woning geen elektrische aansluiting voorzien? Dan kunnen je jaloezieën bediend worden met een oplaadbare accumotor. Wanneer we werken met een accumotor kan je je jaloezieën bedienen via afstandsbediening of via een handige app op je smartphone. 

Laat je inspireren

Jaloezieën op maat?

Maak een afspraak