Een moderne afwerking met rolgordijnen - Raamdecoratie Ellen Coenen

Rolgordijnen

Een moderne afwerking met rolgordijnen

Rolgordijnen bestaan uit stoffen panelen die naar wens van boven naar beneden gerold kunnen worden. Het is een strakke oplossing voor je ramen, beschikbaar in een hele waaier aan kleuren, zodat alles perfect aansluit bij je interieur.

Soorten rolgordijnen

Design en XL rolgordijnen

Design Roll van Valo, het minimalistisch rolgordijn met architecturaal design. Het gepatenteerd systeem van Valo combineert een ultrastrak en gestroomlijnd design met ingenieuze technologie. Alle bevestigingen en motoren zijn weggewerkt en de spatie tussen de muur en het gordijn is herleid van 4 cm naar 1,5 cm. Deze innovatie en stijlvolle binnenzonwering sluit perfect aan bij de architecturale lijnen van elke ruimte. De Design Roll is verkrijgbaar tot 5 meter breed of tot 6 meter hoog: perfect voor XXL-ramen. 

Verduisterende rolgordijnen

Een must in de slaapkamer, maar ook in andere ruimtes kunnen ze uiterst nuttig zijn. Denk maar aan vergaderzalen of klaslokalen waar het donker moet zijn om een projectiescherm te zien.

Privacy gordijnen

Privacy overdag behouden zonder in te boeten op uw prachtig uitzicht naar buiten? Kies dan voor privacy rolgordijnen. ’s Avonds blijven er wel contouren zichtbaar wanneer het licht brandt.

Duo rolgrodijnen

De brede horizontale banen, afwisselend transparant en geweven, scheppen een ruimtelijk gevoel, terwijl je meester blijft van jouw privacy. Het transparante deel is 25 mm of 50 mm hoog, terwijl het geweven deel 45 mm of 75 mm hoog is.

Xtra Large duo rolgordijnen

Met Xtra Large spelen we in op de grotere ramen die steeds meer terugkomen bij moderne architectuur. Grote breedtes worden moeiteloos overspannen. Een uitgekiend systeem maakt de bediening licht en de montage makkelijk. Xtra Large Duo nu tot 240 cm breed en 260 cm hoog.

Automatisatie van jouw rolgordijnen

Je start met de bouw of de verbouwing van jouw woning? Dan is het belangrijk om al goed na te denken over de latere binnenzonwering en raamdecoratie. Zo kan er rekening gehouden worden met inbouwruimtes en specifieke wensen wat betreft automatisatie.

Bedieningssystemen voor rolgordijnen

Manueel: Werkt met een metalen kettingsysteem. De perfecte oplossing voor kleinere glaspartijen of ruimtes zonder elektrische aansluitingen. Het reductiemechanisme biedt het rolgordijn een soepele bediening. Dit is erg handig voor grotere of zwaardere systemen. Je moet minder kracht zetten om de rolgordijnen naar boven te trekken. 

Elektrisch: Wanneer we werken met een bekabeld systeem, kan je kiezen voor een bediening van je rolgordijnen via afstandsbediening, schakelaar of domoticasysteem. 

Accu: Werd er tijdens het bouwen of verbouwen van jouw woning geen elektrische aansluiting voorzien? Dan kunnen je rolgordijnen bediend worden met een oplaadbare accumotor. Wanneer we werken met een accumotor kan je je rolgordijnen bedienen via afstandsbediening of via een handige app op je smartphone. Opgelet: voor XL-systemen is steeds bekabeling nodig. 

Laat je inspireren

Rolgordijnen op maat?

Maak een afspraak