Meer sfeer in huis dankzij houten jaloezieën

Logo Signature Ellen Coenen

Deel deze blog op socials:

Natuurlijke en pure materialen vinden al een aantal jaren steeds meer de weg naar ons interieur. En dat is niet zo vreemd, want ze brengen instant sfeer en warmte. Ook bij raamdecoratie is er een duidelijke back-to-nature-trend, zoals houten jaloezieën.

Spelen met licht

Nog een sfeermaker in huis: licht. En houten jaloezieën zijn uitermate geschikt om te spelen met de lichtinval op elk moment van de dag. Overdag een mooi lijnenspel op je muur of vloer of ’s avonds wat privacy creëren? Met lamellen of jaloezieën is het een fluitje van een cent.

Hoera voor hout

Jaloezieën komen in heel wat materialen, maar hout blijkt aan een duidelijke opmars bezig. De voornaamste redenen? Het geeft niet alleen een rustige en huiselijke uitstraling, maar isoleert ook thermisch én akoestisch.

Houten jaloezieën: alle voordelen op een rijtje

Overweeg je houten lamellen als raamdecoratie? Alle voordelen nog even op een rijtje:

  • Ze zijn ideaal voor grote raampartijen, met een maximale breedte tot 3600 millimeter.
  • Ze passen in elk type interieur, van klassiek tot modern.
  • Je hebt privacy overdag en ’s avonds: je kantelt of sluit de lamellen als je meer privacy wilt. Bovendien kun je je privé nog meer afsluiten dankzij de nieuwste uitvoering zonder ponsgaten.
  • Ze vervangen het glasgordijn en overgordijn, dus: ze zijn budgetvriendelijker.
  • Je haalt, dankzij de Megaview-lamellen van 50 millimeter, meer licht naar binnen, en hebt een betere doorkijk naar buiten. Maar er zijn ook extra brede lamellen van 65, 76 en 90 millimeter.
  • Ze zijn zonwerend.
  • Houten jaloezieën brengen warmte en sfeer in huis.
  • Ze zijn onderhoudsvriendelijk.
Onderhoudsvriendelijk? Ja, hoor!

Dat houten jaloezieën niet onderhoudsvriendelijk zijn, is een misvatting. Het voordeel van lamellen is net dat je het stof makkelijk kunt verwijderen, terwijl een glasgordijn of overgordijn net veel stof vasthoudt en je het moet laten reinigen (vaak door de stomerij).

Hoe reinig je je houten jaloezieën?

  • Sluit de lamellen volledig.
  • Ga met een statisch stofdoekje over de lamellen en … klaar!

Opgelet: een vochtig doekje is af te raden, omdat de stofvezels op die manier in de poriën van het hout blijven zitten.

Wist je dat …

… elektrische bediening extra handig is bij houten jaloezieën? Zeker op onbereikbare plaatsen. Bovendien is het net dat tikkeltje gebruiksvriendelijker, zeker na een zware werkdag. 

Vraag naar onze systemen. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Lees verder

Rolgordijnen
Rolgordijnen: perfect voor elke ruimte in huis
Ellen Coenen Testimonials

Signature
Ellen Coenen

Een huis is pas ECHT een thuis, als de juiste sfeer er tot leven wordt gebracht. Die ‘juiste’ sfeer is heel persoonlijk. Misschien kom jij tot rust in een strak, minimalistisch interieur. Misschien hou je van uitbundigheid en kleur in je huis. Of misschien wil je gezelligheid graag combineren met gebruiksvriendelijke systemen voor het hele gezin. Hoe dan ook, sfeer is maatwerk. En het totaalplaatje is even belangrijk als de details. Met Signature Ellen Coenen ga ik voor huiselijke totaalstyling. Ik wil samen met jou een sfeervolle thuis creëren door je deskundig te adviseren en begeleiden op het vlak van raam-, wand- en woondecoratie. Altijd met oog voor jouw wensen, de mogelijkheden van je interieur en de nieuwste technologieën. Ook duurzaamheid staat daarbij centraal. Ik werk met zeer degelijke materialen en systemen die lang meegaan.

Logo_Signature-EC_zwart

blogs in de spotlight

Meer sfeer in huis dankzij houten jaloezieën

Meer sfeer in huis dankzij houten jaloezieën